Irena je 62-letna cvetličarska mojstrica, ki ima že več kot 30 let svojo cvetličarno in vrtnarijo. Od leta 2016 z možem urejata okolico dvorca Dornava. Njen hobi so citrusi, iz katerih pripravlja različne stvari. Zelo rada kvačka in plete. Ni jedi, ki je ne bi znala pripraviti. Zelo rada tudi peče, najraje gibanico, rogljičke, potico. Njena specialiteta je piščanec v krušni peči, s katerim bo poskusila navdušiti tudi svoje tokratne goste.
53-letnica je v kuhinji najraje sama, saj ima svoje načrte. Če jo medtem kdo moti, se rado zgodi, da kaj pozabi. Sicer pa skrbi za kmetijo, na kateri gojijo prašiče, kokoši in zajce ter tudi krompir, ječmen, koruzo in vso zelenjavo, ki jo potrebuje za kuhinjo. Ker mož dela v gradbeništvu, veliko dela na kmetiji opravi sama. Za hobi dela domače rezance, saj so doma od nekdaj imeli veliko jajc. Na leto jih pripravi med 60 in 70 kilogrami. Nekaj za domačo rabo in nekaj za prodajo. Svojim tokratnim gostom bo pripravila meni, ki so ji ga svetovali mož in hčerke.