Rok Zebec, 30 let, Miklavž na Dravskem Polju
Rok, izkušen in strasten kuhar ter nekdanji športnik iz Maribora, goji veliko ljubezen do kreativnosti in okusne kulinarike. Je mlad, a že uveljavljen kuhar. Svojo pot je začel kot gastronomski hotelir, vendar ga je ljubezen do kuhanja popeljala na pot vrhunske kulinarike. Svojo restavracijo je odprl pri 27 letih in prevzel odgovornost za vsak vidik gostinskega doživetja. Rokovo paleto spretnosti bogatijo tudi lesene stvaritve, kot so leseni nožki, deske, podstavki ter izdelki iz gline in keramike.
Ima bogato kulinarično znanje, priznava pa, da je njegova šibka točka krompir, ki ga preprosto obožuje. Tako kot pri športu, se tudi v kulinariki uči predvsem iz lastnih napak, kar mu prinaša neprecenljive izkušnje. Rok je v prostem času strasten nogometaš in nekdanji trener, ki se rad ukvarja s številnimi športi, od nogometa do kolesarjenja. Zdrav življenjski slog mu je pomemben in kljub omejenemu prostemu času vedno najde čas tudi za ustvarjanje in kuhanje.
Marija Srblin, 63 let, Selnica ob Dravi
Marija je upokojenka iz Selnice ob Dravi. Kuhanje zanjo pomeni veselje in sprostitev. Njena kuharska filozofija se osredotoča na preproste jedi, pripravljene iz domačih sestavin. Med kuhanjem se pogosto odpravi na vrt po svežo zelenjavo, saj imajo na njivi bio filc, ki pripomore k trajnostnemu vrtnarjenju. Čeprav uživa v zasluženem pokoju že eno leto, se še vedno aktivno vključuje v računovodstvo. S smehom pravi, da je še vedno v službi, saj sinu pomaga v družinskem podjetju za predelavo volne.
Z možem zdaj lahko sicer več časa namenita raziskovanju sveta z avtodomom. Med drugim sta prečesala Anglijo, Italijo in cel Balkan. Marija tokrat načrtuje sprejem gostov kar v svojem avtodomu.
Špela Škofič, 29 let, Maribor
Špela je certificirana inštruktorica obrazne joge, skozi katero je doživela pravo transformacijo, ne le fizično, temveč tudi mentalno in čustveno. Poleg tega je multitalentirana umetnica, ki se izraža v petju, plesu in igri. S petjem je začela izstopati pred tremi leti, ko se je prijavila na EMO in uspešno prestala prvi izbor. Kljub izobrazbi na področju financ, Špela pravi, da uspešno združuje svojo strast do plesa in tako razbija predsodke, da finančniki ne morejo biti tudi plesalci.
Špela je strastna ljubiteljica kuhanja in prava 'foodie', ki uživa v okusih raznovrstne hrane. Na neki točki je sicer začela slediti načinu prehranjevanja brez sladkorja in glutena, kar je privedlo do spremembe v njenem odnosu do zdrave prehrane.
Petra Kapl, 44 let, Sveta Ana
Petra je vzgojiteljica iz idiličnega kraja Sveta Ana na Štajerskem. Njena živahna narava in nalezljiv smeh jo postavljata v vlogo nepogrešljive sodelavke ter odlične pomočnice vzgojiteljic v lokalnem vrtcu. S svojo 150 let staro domačijo, kjer vsak notranji element oddaja toplino lesa, Petra ustvarja pristno štajersko kuliso. Medtem ko uživa v kuhanju na tradicionalnem štedilniku na drva, ji pogosto z veseljem na pomoč priskoči njena najstniška hči, ki je po domače povedano "taglavna v bajti".
Petra je radovedna duša, kar se odraža tudi v njenem udejstvovanju v lokalnem društvu žensk Svete Ane. Kljub dinamičnemu delovnemu dnevu v vrtcu, kjer otroci predstavljajo njen navdih in veselje, Petra ostaja povezana s svojimi koreninami. Odraščala je na kmetiji, a se namesto na njivo raje zateka v kuhinjo.
Petra Simončič, 39 let, Maribor
Petra je direktorica projektov v mariborskem podjetju in prava navdušenka nad življenjem. Polna je energije, optimizma in strasti, kar ji prinaša naziv "party animal". Za Petro so prijatelji in dobro vino vedno na prvem mestu. Tisti, ki jo poznajo, jo opisujejo kot pogumno in čudovito žensko. Pravi, da je rojena prodajalka, ki je svojo kariero začela v prodaji majoneze, a jo je življenje nato usmerilo v smer prodaje oglasnega prostora na radiu.
V prostem času uživa na koncertih in zabavah, pleše, potuje ter se udeležuje različnih družabnih aktivnosti. Hkrati je ponosna članica društva Ženske in vino ter sommelierka prve stopnje. Poleg tega ima izkušnje z vodenjem karaok ter organizacijo projektov za iskanje pevskih talentov. Petra svoj kulinarični slog opisuje kot hitrega in okusnega z uporabo kvalitetnih in lokalnih sestavin. Njena ljubezen do vina in pridobljen sommelierski izpit obljubljata, da bo Petrina kulinarična izkušnja bogata z dobrimi zgodbami, vrhunskimi vini in pozitivno energijo.
Oddajo Večerja za 5 lahko na Planetu spremljate od ponedeljka do petka ob 20. uri. Ne zamudite!
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook,Instagram in YouTube.