Nov teden bo odprl priznani kuharski chef Jorg Zupan, lastnik restavracij Aftr in Breg, ki je s prejšnjo restavracijo Atelje prejel Michelinovo zvezdico. Njegov dan bomo začeli športno – z boksarskim treningom. Nato se bomo odpravili na tržnico, kjer najde inspiracijo za svoje vrhunske jedi. Jorg bo gostom pripravil izjemen meni s posebno vinsko spremljavo, za katero bo poskrbel njegov brat Nejc. Ob obilici zabavnih anekdot in prijateljskega vzdušja nas čaka še igriva preizkušnja pred sladico.
V torek gostiteljica priznana food stilistka Gruša Zorn, ki bo pokazala, da je hrana prava umetnost. Sprehodili se bomo skozi njen vsakdan, obiskali njen studio in tržnico ter spremljali nastajanje vizualno dovršenega in prefinjenega menija. Gostje se bodo morali preizkusiti v kreativnem izzivu in sami stilirati jedi. Večer bo poskrbel za veliko navdušenja, smeha in presenečenj.
V sredo se odpravljamo na Štajersko k priznanemu chefu Marku Pavčniku, ki nas bo popeljal od svojega bistroja v Celju do prestižne restavracije Pavus na gradu Tabor v Laškem. Njegov meni bo zaznamovan z gozdnimi okusi – pripravil bo ekstravagantne jedi, kot so gozdna juha in sladica s pivom. Poleg vrhunskih jedi nas čaka še prijateljsko tekmovanje v namiznem nogometu. Marko bo s svojo kreativnostjo in gostoljubnostjo zagotovo očaral goste.
Tereza Poljanič nas bo v četrtek popeljala v svet indijske kuhinje. Spremljali bomo njeno jutranjo rutino, jogo in vpliv potovanj na njen način kuhanja. Gostje bodo morali jesti na tradicionalen način – brez pribora, kar bo za nekatere pravi izziv. Vzdušje bo meditativno in sproščeno, gostje pa bodo prejeli tematska oblačila in darilca. Večer bo poln edinstvenih okusov, globokih pogovorov in duhovne povezave.
Zaključna večerja tedna se bo odvila v Prekmurju, pri vrhunskem chefu Binetu Volčiču. V idiličnem okolju Goričkega nam bo predstavil svojo filozofijo življenja, ki je tesno povezana z naravo in lokalnimi pridelovalci. Pripravil bo drzne jedi, polne nenavadnih kombinacij, ki bodo goste pustile brez besed. Za zaključek nas čaka sladica ob ognju in glasbeni dodatek – Bine bo zaigral na kitaro, gostje pa se mu bodo pridružili z improviziranimi instrumenti.
Ne zamudite novega tedna oddaje Riba, raca, rak. Pred nami so edinstveni večeri z vrhunskimi chefi in nepozabnimi trenutki.