Prva, ki bo ta teden zavihala rokave v oddaji Riba, raca, rak bo vedno nasmejana Nina Osenar Kontrec. Po daljši odsotnosti se vrača na male zaslone in kmalu jo bomo na Planetu lahko spremljali tudi v novi sezoni oddaje Moj dragi zmore. Povabila nas bo v svoj čudovit družinski dom, ki ga deli z možem Dejanom in sinom Marlonom. V oddaji nam bo Nina predstavila tudi svojo knjigo, ki jo je napisala, potem ko je premagala dolgotrajno bolezen. Ta izkušnja je spremenila njen pogled na življenje in razkrila bo, kako je njena družina, predvsem njen mož Dejan in sin Marlon, igrala ključno vlogo pri njenem okrevanju. Njena zgodba je navdihujoča, polna upanja in dokaz, da se lahko človek tudi v najtežjih trenutkih postavi na noge.
Toda Nina ne bo navdušila le s svojo zgodbo, temveč tudi s kuharskimi sposobnostmi. Ker se prehranjuje vegansko, bo celoten meni, ki ga bo pripravila za svoje goste, vegansko zastavljen. Pripravila bo vegansko predjed s siri in salamo, polnjene paprike kot glavno jed ter dve slastni sladici – vegansko potico in veganski tiramisu. Pri pripravi sladic ji bosta pomagala mož Dejan in sin Marlon. Priljubljena voditeljica bo precej na trnih, saj ne bo vedela, kdo pravzaprav prihaja k njej na večerjo. Zaključek večera pa bo minil v velikem slogu, saj svojim gostom pripravlja veliko presenečenje.
V torek bomo kuhali in se družili z alpskim smučarjem, Štefanom Hadalinom. Po uspešni športni karieri, ki jo je zaznamovalo nešteto vrhunskih dosežkov, je Štefan svojo strast usmeril v nove hobije, med ljubšimi mu je ribolov. O tem nam bo povedal več, ko ga bomo srečali ob vodi. Po Nininem veganskem meniju bo Štefan pripravil nekaj bolj klasičnega. Priljubljeni športnik ne bo pozabil na svojo gostjo Nino in njene veganske prehranske zahteve. Tudi zanjo bo pripravil prav posebno kulinarično presenečenje. Pred tem nam bo predstavil delček svoje športne zgodovine.
Štefan se bo z velikim veseljem lotil kuhanja in čeprav zase pravi, da kuha predvsem preproste jedi, se v kuhinji zelo dobro znajde. Za predjed bo pripravil kremno brokolijevo juho z veganskim hrustkom iz sira, ki bo popoln uvod v večerjo. Glavna jed bo prava poslastica: marinirani zrezki z bogato prilogo iz pečenega krompirja, paprike in korenja. Medtem ko bodo zrezki burili apetite mesojedih gostov, bo Štefan poskrbel tudi za veganske alternative, ki bodo navdušile Nino. Za sladico pa se bo lotil čisto novega izziva – priprave veganske torte. Med večerjo bo Štefan poskrbel še za dodatno zabavo s športnim kvizom, s katerim bo preizkusil znanje gostov o smučanju in njegovih dosežkih.
Tretji dan se bomo podali na prav posebno kulinarično popotovanje z glasbenikom in pevcem Kristijanom Crnico, bolj poznanim pod umetniškim imenom Kikifly. Kristijan nas bo najprej popeljal skozi Ljubljano, kjer bomo izvedeli več o njegovem življenju in ustvarjanju. Obiskali bomo tudi njegov glasbeni studio, kjer bo predstavil svoje avtorske pesmi.
Nato se bomo lotili kuhanja in tokrat nas čaka popolnoma veganski meni. Izziv, ki ga je sprejel, pa je še dodatno začinjen – odločil se je za iransko kulinariko, navdih za katero je dobil od svoje prijateljice iz Irana, ki mu je poslala tudi paket dobrot in sestavin. Že ob pogledu na nekoliko nenavaden jedilnik se bodo gostje spraševali, kaj jih čaka. Poseben trenutek večera bo Kristijanov čustven nastop, ki bo gostom, še posebej Nini in Tjaši, segel naravnost v srce. Nepozabna točka bo še dodatno povezala celotno druščino. Na koncu večera bo Kristijan postregel sladico in gostom pripravil še majhno presenečenje.
V četrtek nas bo gostila vrhunska gimnastičarka Tjaša Kysselef. Oddajo bomo začeli tam, kjer se počuti najbolj doma – v telovadnici. Pokazala nam bo, kako potekajo njeni treningi, kakšne so tiste dih jemajoče vaje, ki zahtevajo izjemno natančnost in pogum. Odpravili se bomo tudi na trening, kjer Tjaša kot trenerka predaja svoje bogato znanje mlajšim generacijam. Med obiskom telovadnice nam bo zaupala, kako so jo starši pri štirih letih vpisali v gimnastiko in kako je ta šport postal njeno življenje.
V oddaji Riba, raca, rak bomo videli njen prvi poskus priprave trihodnega menija v novi kuhinji, saj se je v nov dom preselila pred kratkim. Za predjed bo pripravila kremno bučno juho, za glavno jed morsko rižoto in posebno vegansko verzijo rižote za Nino, za sladico pa sledi zdrava in slastna sladica, ki jo je Tjaša pripravljala z veseljem, saj se je kot vrhunska športnica naučila ustvarjati sladice, ki ne le razvajajo, ampak so tudi zdrave. Za konec bo pripravila posebno presenečenje. V jedilnici bo postavila gimnastično gred, na kateri bodo gostje preizkusili svoje gibalne sposobnosti. Smeha in zabave ob tem zagotovo ne bo manjkalo.
V zadnji oddaji tedna se odpravljamo v Novo Gorico, kjer nas bo gostila simpatična Monika Čavlović, Miss Earth Slovenije 2023, ki jo bomo lahko bolje spoznali tudi v oddaji Moj dragi zmore, ki se z novo sezono kmalu vrača na Planet. Večer bomo začeli s sprehodom po čudoviti Stari Gorici. Monika priznava, da ji je Italija zelo pri srcu – še posebej zaradi izvrstne kulinarike, ki jo pogosto privabi čez mejo. Med prijetnim klepetom nam bo razkrila nekaj zanimivosti o sebi. Kuhinjske priprave bodo potekale v domačem ambientu, kjer se ji bo pridružil njen ljubljenček Georgie, prikupni štirinožni prijatelj, kasneje pa ji bo na pomoč priskočila še najboljša prijateljica iz otroških dni.
Monika bo pripravila okusno juhico, pravo italijansko pašto in veganske brownieje. Ko bodo gostje prispeli, jih bo Monika sprejela s krono na glavi. Vsakemu gostu bo podelila lento z unikatnim naslovom. Monika bo goste presenetila tudi z glasbeno točko, saj bo zapela ob kitarski spremljavi, za katero bo poskrbel kar Kristijan. Ob koncu večera se bodo vsi strinjali, da je bil ta teden res izjemen – poln zabave, okusnih jedi in nepozabnih trenutkov.
Zabavno oddajo Riba, raca, rak na Planetu ujamete od ponedeljka do petka ob 20. uri. Ne zamudite!