Za kuhalnico bo kot prva poprijela Saša Einsiedler, priljubljena voditeljica in pisateljica. Že zgodaj zjutraj nas bo povabila v svojo dnevno rutino, kjer nam bo skozi jogo, meditacijo in kavo predstavila svoje življenjske vrednote in navade, ki jo spremljajo. Saša, ki se drži načel zdravega življenja, bo pripravila pestr izbor rastlinskih jedi iz domačih, lokalno pridelanih sestavin, navdih pa bo poiskala na svojem vrtu, kjer bo uporabila tudi nekatere užitne vrste "plevela." Za svoje goste bo pripravila ambiciozen meni, ki poudarja, kako okusna in raznolika je lahko rastlinska prehrana. Med kuhanjem nas bo popeljala v zasebnost svojega doma in delila zgodbe o svojih petih otrocih ter novem partnerju, ki ji je prinesel novo ljubezen v življenje. Gostje bodo ob njenem gostoljubju in domačem vzdušju hitro našli skupno točko, Saša pa jih bo dodatno razveselila z zanimivo nalogo – določila bo barvo, ki najbolje opisuje vsakogar izmed njih.
V torek nas čaka posebna večerja pri simpatičnem in vsestranskem Žigi Šramlu. V Šmarju pri Jelšah, kjer je aktiven prostovoljec, nas bo popeljal skozi svojo glasbeno in športno strast. Poleg članstva v skupini Il Divji je tudi navdušen igralec footgolfa, kar nam bo demonstriral na igrišču. Kot predan oče in mož bo v kuhinji pokazal še eno svojo plat, ob tem pa spoštoval vse prehranske želje gostov. Sestavine bo dobil pri sosedi Tončki, medtem ko mu bo v kuhinji pomagala žena Jerca, s katero bosta delila svojo ljubezensko zgodbo. Poskrbel bo za minimalističen pogrinjek in gostje bodo takoj ob prihodu začutili domačo in prijetno energijo. Večer bo zelo sproščen, gostje pa bodo nad jedmi navdušeni. Večer se bo zaključil z glasbenim nastopom, ko bosta z Jerco zapela romantično pesem.
V sredo nas bo gostil Til Čeh, zgovoren in energičen glasbenik, ki bo s svojo navihanostjo pričaral prav poseben večer. Najprej nas bo popeljal v svoj glasbeni prostor, ki ga s prijatelji imenujejo "kurnik" in kjer preigravajo pesmi ter vadijo za nastope. Til nas bo nato povabil v svoj še nedokončani dom, kjer veliko postori sam. Kmalu bomo spoznali, da je poleg glasbe tudi zelo praktičen in spreten. V kuhinji pa bo presenetil z vrhunsko morsko pojedino, pri kateri bo uporabil kvalitetne sestavine, kot so tuna in kaviar. Navdih črpa iz ljubezni do morja in jadranja. Med kuhanjem bo obujal spomine na svoje dogodivščine in koncerte. Družbo mu bo delal brat Teo, znan iz oddaje Exatlon, s katerim bosta delila zabavne zgodbe iz otroštva. Po odlični večerji, ob kateri bo vzdušje sproščeno in veselo, se bodo gostje tudi zavrteli ob Tilovi glasbi.
V četrtek se bomo družili z Leopoldom I., raperjem iz Štajerske, ki osvaja slovenske lestvice s svojo preprostostjo in energijo. Najprej nas bo popeljal v svoj studio, kjer bomo spoznali njegovo ustvarjanje glasbe, od pisanja besedil do oblikovanja zvoka. Po ogledu studia nas bo povabil še v svoj dom, kjer bo presenetil s kuharskimi spretnostmi. Pripravil bo jedi, ki jih rad kuha že od študentskih let, ko so bile testenine s tuno stalnica na meniju. Gostje, oblečeni po njegovih navodilih, bodo dobre volje prispeli k njemu, kjer jih bo Leopold povabil v svoj "street life". Poleg odlične hrane bo Leopold za goste pripravil tudi zabaven izziv – preizkusili se bodo v improviziranem rapanju in ugotovili, da imajo prav vsi nekaj talenta za to. Večer bo minil v znamenju smeha, glasbe in sproščenega druženja.
Na zadnji večer bo za goste skrbela igralka Aleksandra Balmazovič, ki nas bo popeljala v svet konj, zdrave prehrane in umetniškega življenja. Najprej se bomo podružili v njenem avtomobilu, kjer preživi veliko časa zaradi številnih opravkov. Nato bomo skupaj uživali v njenem hobiju – jahanju konj, ki ga je spoznala med študijem na igralski šoli in ga ohranila do danes. Aleksandra bo delila, kako pomembno ji je zdravo življenje in prehrana, ki ji omogočata, da ostaja polna energije. Med pripravo jedi bomo izvedeli več o njenem igralskem poklicu, vlogah in izzivih učenja jezikov. Delila bo tudi osebne izkušnje o družini in svoji poti, ki jo je prehodila v želji po drugem otroku, vključno s temo neplodnosti, ki še vedno ostaja tabu. Aleksandra bo s svojo gostoljubnostjo in sproščenostjo navdušila vse prisotne, saj bo tudi jedilnik vrhunski.
Zabavno oddajo Riba, raca, rak lahko na Planetu spremljate od ponedeljka do petka ob 20. uri.