Richard Blais je svetovno znani kuhar, ki je sodeloval že v prenekateri kuharski oddaji, napisal več priznanih kuharskih knjig, obenem pa je tudi lastnik kulinaričnega podjetja. Kdaj pa se je prvič srečal s kuhanjem?
"Kuhati sem začel že kot najstnik. Svojo prvo službo sem sicer dobil pri 14. letih v McDonald'su. Tam sem pripravljal samo menije, ki so vključevali ribo, že od samega začetka pa delal precej napak. Takrat se še nisem počutil poklicanega za kuhanje, je pa bilo to delo dober uvod v restavracijski posel," je razkril kuhar.
"Klovn Ronald tako na žalost tudi ni bil moj prvi kuharski idol, sem se pa zaradi njega oziroma McDonald'sa na splošno zelo navdušil nad kuhinjo svoje babice. Ona je bila moja vzornica pri pripravi marsikatere jedi in tudi pri samem načinu kuhanja, saj je bila v tem veliko boljša od moje mame," je še dodal.
Richard Blais je sicer sodeloval že v različnih kuharskih oddajah, zato ga prisotnost kamere ne spravlja v zadrego. Kaj pa je bilo tisto, kar ga je prepričalo, da je privolil v sodelovanje v oddaji Kuharski mojster: Naslednja stopnja (Next Level Chef)?
"Dejansko gre za šov, kakršnega še niso ustvarili, obenem pa me je navdušilo samo prizorišče. Ko dejansko vidiš kompleks teh treh nadstropij kuhinj, ostaneš brez besed. Obožujem pa tudi tekmovalnost v tovrstnih šovih. Zaradi vsega tega sem takoj sprejel ponudbo o sodelovanju v tej oddaji, prav tako pa izjemno spoštujem Gordona in Nyesho, od katerih sem se tudi med snemanjem ogromno naučil," je odgovoril.