Katica je tokrat brbončice gostov razvajala s predjedjo "Iz pašnika v lonec - iz ribnika v dimnik", glavno jedjo "Kmečka praznična obleka” in s sladico "Koruza in ajda nista samo za žgance".
V sladico je gostiteljica spretno dodala skrivno sestavino, naloga gostov pa je bila ugotoviti, za kaj gre. Tonka ni potrebovala veliko časa, da je pravilno ugotovila, da gre za poseben bohinjski sir mohant.
“Jaz ga imam skoraj vedno doma, ker je naravni antibiotik. Postrežem pa ga samo poleti zunaj. Ker dva dni ne prezračiš stanovanja, ko ga odpreš,” je zbrani druščini razložila Tonka. Katica, ki je pred 23 leti iz tega sira opravila celo diplomsko nalogo, pa je bila mnenja, da Tonka pretirava in je priznala, da je huda, ko nekdo reče, da ta sir smrdi. “Zdi se mi, da mu delamo krivico, če rečemo, da smrdi. Ne smrdi, ima specifičenvonj in specifičen okus.”
“Smrdi kot svinja. Res, brez hecov. V bistvu sem jaz včasih rekla, da smrdi kot kakšen dedec, ki se kakšen teden ni umil,” je v smehu povedala Tonka, ki se ni pustila prepričati v nasprotno. Več v zgornjem videu.
Večerja za 5 je na sporedu od ponedeljka do petka ob 20. uri na Planetu. Nocoj bo kuhala Savitri.
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook,Instagram in YouTube.