A Zupan ni le izjemen chef – je tudi športni navdušenec in družinski človek. Spremljali ga bomo skozi njegov dan, ki se začne precej drugače, kot bi pričakovali – v boksarski dvorani. Po napornem treningu pa bo sledil obisk ljubljanske tržnice, kjer najde svojo inspiracijo za kulinarične kreacije. Nato nas bo popeljal v svojo restavracijo Aftr, kjer se bo lotil priprave vrhunskih jedi, ki bodo navdušile njegove goste.
Na večerjo bodo prišli sami kuharski mojstri – Gruša Zorn, Tereza Poljanič, Marko Pavčnik in Bine Volčič. Prihod Bineta bo še posebej zanimiv, saj je bil Jorg nekoč njegov učenec. Pogovor bo tekel o začetkih kariere, kulinaričnih izzivih in ustvarjanju prepoznavnega kuharskega sloga.
Jorg je prepričan, da v kuhinji talent ni ključen: 'Ne verjamem v talent, bolj verjamem v trdo delo, požrtvovalnost in ambicijo. Koliko si pripravljen žrtvovati svoj čas, da kuhaš in se izpopolnjuješ, to je tisto, kar te loči od povprečja.' Njegova kuharska pot se je začela doma v srednji šoli, ko je zaradi lačnih družinskih članov začel eksperimentirati s kuhanjem. Sprva mu je bila to le nuja, nato strast, zdaj pa življenjski poklic, brez katerega si ne predstavlja svojega obstoja.
Ko bo večerja postrežena, bodo gostje deležni izjemnih jedi, ob katerih bo vinsko spremljavo pripravil Jorgov brat Nejc Zupan. Ob hrani bodo sledile anekdote iz Jorgovega poklicnega življenja, pa tudi izzivi, s katerimi se chefi srečujejo v kuhinjah.
Poleg odlične hrane in zanimivih debat pa bo večer popestrila še igriva kuharska preizkušnja, ki bo razkrila tekmovalnega duha med mojstri kuhanja. Pred sladico bodo morali gostje dokazati svoje kuharske spretnosti v nepričakovanem izzivu, ki bo poskrbel za obilico smeha.
Oddaja Riba, raca, rak na Planetu ujamere od ponedeljka do petka ob 20. uri na Planetu.