"Letos je po dolgih letih znova na vrsti Albanija. In to v lastni režiji," nam je na začetku pogovora zaupal televizijski voditelj Miran Tišič in razkril, da bo svoj dopust preživel zelo aktivno. "Rad plavam in se tudi potapljam, ampak brez hribolazenja ne gre. To je moja daleč najljubša oblika rekreacije, kjerkoli že sem," je razložil in dodal, da za dober dopust potrebuje le nekaj dobre hrane in pijače, dovolj rekreacije, predvsem pa dovolj dobre volje.
"Na dopustu vedno jem lokalno, še najraje tam, kjer jedo domačini in kamor turisti le stežka zaidejo. Tako človek dobi neki občutek, kje je," je povedal o kulinariki, na katero prisega na dopustu, in ob tem razkril še, kaj je bila najbolj nenavadna specialiteta, ki jo je do zdaj poskusil. "Če kača šteje med eksotično hrano, potem je bilo to. Kot kakšen piščanec, noben presežek, a povsem korektno."