Kuhanje je za glasbenika Dominika Bagolo, ki ga večina pozna po umetniškem imenu Balladero, predvsem stvar časa. "Rad kuham, ko imam čas. Ampak ker mi slednjega ponavadi zmanjka med številnimi obveznostmi, se še najraje poslužujem kuhanja preprostih jedi, pašt ali hitrih mesnih menijev s piščancem, zelenjavo in standardnimi prilogami."
Njegovo kuharsko znanje ima močne družinske temelje, saj izhaja iz gostilniške družine. "Osnove sem osvojil že v naši domači kuhinji, je pa res, da sem se pogosteje zadrževal za šankom in v strežbi."
Na kuharski poti so mu bili v pomoč družinski člani: "Nekaj osnov mi je pokazala mama, pa pokojni oče. Za nadaljevalni tečaj pa sem šel k sestri Urški, ki mi je bila v pomoč tudi med pripravo na snemanje oddaje Riba, raca, rak. Nekajkrat pa sva kuhala tudi z babico moje drage. Bil sem njen pripravnik oz. 'pomočnik'."
Kljub temu da v kuhinji prisega na enostavne jedi, ima nekaj takih, na katere je še posebej ponosen. "Najbrž sem najbolj ponosen na svoje dödole in ajdovo zlevanko, sicer pa zelo rad spečem kak piščančji file, ki ga pripravim po svojem 'skrivnem' receptu."
Ne gre pa pri kuhanju vedno vse po načrtih. Kot pravi, glasba in kuhanje včasih nista najboljša kombinacija. "Kdaj se mi je že zgodilo, da se je kakšna jed v pečici prismodila, medtem ko sem v domačem studiu 'kuhal' svojo glasbo. Preprosto sem pozabil, da v sosednji kuhinji zares nekaj pečem. Ko delaš glasbo, čas teče zelo hitro. Kot zmeraj, ko se imaš res fajn."
Druženje s sotekmovalci v oddaji Riba, raca, rak je bilo zanj edinstveno doživetje. "Super ekipa smo bili, saj smo se že takoj res dobro ujeli. Najboljše so bile vožnje na večerjo v kombiju. Z nekaterimi nepozabnimi izjavami. In zdravicami," je povedal glasbenik, ki bo sveje kuharske spretnosti širni Sloveniji pokazal v torkovi oddaji Riba, raca, rak.
Zabavna oddaja Riba, raca, rak z novo sezono na Planet prihaja v ponedeljek, 10. februarja. Na sporedu bo od ponedeljka do petka ob 20. uri. Ne zamudite!