Darja Cotar Seibert, 42 let, Ig
Darja je mojstrica ustvarjanja sladic, ki ne le razvajajo brbončice, temveč tudi varujejo zdravje. V njeni kuhinji sladkor, jajca, mleko in gluten niso le izpuščeni, temveč nadomeščeni z alternativami, ki ohranjajo okusnost, a zmanjšujejo občutek krivde. V strastnem ustvarjanju zdravih sladic je Darja našla svoje poslanstvo. "Želim ljudem pokazati, daje mogoče uživati v sladicah na povsem drugačen način, pri čemer ni treba žrtvovati zdravja, skrbeti za težo ali se boriti z alergijami," poudarja.
V osnovah priprave hrane jeDarja izjemno spretna. Njeno veselje do kulinarike sega v otroštvo, ko je žekot deklica ustvarjala v babičini kuhinji. Od tam je pridobila osnovna znanja kuhanja in peke, ki jih danes preoblikuje v inovativne jedi. Po izobrazbi je diplomirana organizatorka turizma, vendar jo je srce vedno vodilo v kuhinjo. Kot slaščičarka in vodja v vegansko-vegetarijanski restavraciji je pridobila dragocene izkušnje, a se je pred kratkim odločila za nov korak. Iz svojih izkušenj, tako iz službe kot iz zasebnega življenja, je Darja prepoznala svoje poslanstvo - izobraževanje o zdravem načinu življenja in pripravi hrane. Zavzema se za spremembe prehranjevalnih navad ljudi in jim želi pokazati, kako pripraviti okusne jedi, ki hkrati koristijo njihovemu zdravju.
Gregor Koritnik, 39 let, Ljubljana
Gregor je prava renesančna duša. S svojim globokim zanimanjem za različna področja je kot filozof po naravi vedno v iskanju odgovorov na življenjska vprašanja. Študiral je filozofijo in antropologijo, a njegovo raziskovanje ne pozna meja. Poleg svoje intelektualne strasti je tudi predsednik Vevške godbe, kjer s svojim talentom kot pihalnik prinaša glasbo inveselje v skupnost. A to ni edino umetniško področje, kjer blesti - Gregor jetudi strasten swing plesalec, ki je že na številnih prizoriščih po celem svetu pokazal svoj plesni talent.
Medtem ko se v dnevnem času ukvarja z astrološkim svetovanjem in analizo osebnosti, se v noči prelevi v ljubiteljskega astronoma, ki raziskuje nebesna telesa in skrivnosti vesolja. In če mislite, da se tam ustavi, se motite - v svojem prostem času se tudi sprosti z igranjem videoiger, kjer se poda v navidezne svetove razburljive akcije in pustolovščine. Gregor Koritnik je resnično človek, ki raziskuje vse aspekte življenja, neustrašno se podaja v nove izzive ter s svojo strastjo in radovednostjo navdihuje vse okoli sebe.
Manca Čebulj, 20 let, Brezje pri Grosupljem
Manca je živahna dvajsetletnica, ki si srčno prizadeva, da bi življenje doživela v polnosti. Njena iskriva narava jo vodi v različne avanture, kjer rada spoznava nove ljudi in raziskuje svet. Manca je odprtega duha in jo veselijo raznolike dejavnosti. Sprva jo je zanimala ekonomija, nato je okusila svet medijev in sedaj svojo ustvarjalno žilico razvija na fakulteti, kjer študira medije in novinarstvo. Ukvarja se tudi s podaljševanjem trepalnic. Poleg tega rada bere knjige, raziskuje človeško obnašanje, se navdušuje nad vesoljem in horoskopom.
Poleg študija se Manca ukvarja z različnimi dejavnostmi, ki ji omogočajo, da sledi svojim strastem. Je TikTok vplivnica in delo na družbenih omrežjih ji omogoča, da se izrazi, promovira produkte in organizira snemanja za različne blagovne znamke. V tem vidi ne le vir dohodka, ampak tudi priložnost, da sledi svojim interesom in je sama svoj šef. Njeni najbližji jo opisujejo kot prijetno in zgovorno osebo, ki se hitro vključi v družbo. Kljub svoji čustvenosti je trdna in odločna, karji omogoča premagovanje življenjskih ovir.
Žiga Žibert , 25 let, Ljubljana
Žiga, mladenič s širokim naborom interesov in neizčrpnim entuziazmom, je prava oseba, ki bo s svojo energijo in zanimanjem za biologijo zagotovo očarala gledalce. Kot pravi sam, je večni učenec, ki ga vse zanima, predvsem pa je njegova strast biologija. Ta ga je vodila na študijsko pot biotehnologije, kjer raziskuje uporabo mikroorganizmov v izdelavi produktov. Ko Žiga ne preučuje sveta mikroorganizmov, se predaja različnim športnim aktivnostim. Je ljubitelj teka na dolge proge, windsurfanja, hibridnega treniranja, downhill kolesarjenja in mnogih drugih aktivnosti, ki ga povezujejo z naravo. Njegova ljubezen do narave se kaže tudi v njegovem hobiju fotografiranja in snemanja naravnih čudes, ki jih nato deli na svojih socialnih omrežjih. Prijatelji Žigo opisujejo kot izredno aktivnega in vedno pripravljenega na nove, odbite izzive. Žiga je tudi znan po svoji iskrenosti, pozitivnem odnosu do življenja, sočutju in nekonfliktnem značaju.
Kuhal bo v študentskem domu Akademski Kolegij v Ljubljani, v katerem med drugim najdemo tudi ledeno kopel, ki jo bo Žiga predlagal svojim gostom. Žiga pravi, da čeprav so njegove kuharske sposobnosti "konkretno omejene", zna pripraviti odlične predjedi, anjegov stil kuhanja je "stabilno eksperimentalen", ker rad dodaja nove elemente znanim jedem.
Hana Shaar, 48 let, Ljubljana
Hana, rojena in vzgojena v Ljubljani, je več kot le mama dveh živahnih in igrivih fantov. Po izobrazbi je inženirka agronomije. Svojo strast do gastronomije je odkrila že v študentskih letih. Njena poklicna pot je zavila v gostinske vode, ko je pred dvema desetletjema, skupaj s svojim očetom, po rodu Palestincem, v središču Ljubljane na Trubarjevi cesti, odprla vrata prvega lokala z avtentično arabsko hrano, imenovanega "Abi falafel". Tak ulinarični kotiček je hitro postal priljubljena destinacija za ljubitelje okusov Bližnjega vzhoda.
Hana ni le mojstrica vkuhinji, ampak tudi strastna plesalka trebušnih plesov. S svojim plesnim talentom prinaša eksotiko in očarljivosti Bližnjega vzhoda v naše kraje. V svojem prostem času Hana uživa v dobri družbi, kjer skupaj z družino in prijatelji razvaja brbončice z izbranimi jedmi in pijačo. Hana želi Sloveniji predstaviti bogastvo in raznolikost tipičnih arabskih jedi, obogatenih z eksotičnimi začimbami, ter goste popeljati na kulinarično potovanje. Za dodatno presenečenje načrtuje razvajanje gostov s spektakularno predstavo trebušnega plesa, ki bo zazibala v ritmih Bližnjega vzhoda, in možnostjo uživanja v aromatičnih vodnih pipah. V primeru zmage namerava svojo nagrado podariti v dobrodelne namene, s čimer bo prispevala k boljšemu in lepšemu svetu.
Oddajo Večerja za 5 lahko na Planetu spremljate od ponedeljka do petka ob 20. uri. Ne zamudite!
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in YouTube.