A kljub vsemu veselju do priprave jedi obstaja nekaj, česar res ne mara: "Obožujem kuhanje, sovražim pospravljanje," pove v smehu in doda, da kuha skoraj vsak dan, saj uživa v eksperimentiranju s sestavinami in okusi. Pripraviti zna tako preproste jedi, kot je hitra zelenjavna juha, ki jo lahko skuha v desetih minutah, kot tudi zahtevnejše jedi, ki terjajo veliko časa, sestavin in natančne priprave.

Njeno kuharsko znanje se je nabiralo spontano skozi leta, predvsem z izkušnjami in številnimi kulinaričnimi poskusi, ki so jo naučili tako osnov kot zahtevnejših tehnik. Danes si pogosto pomaga tudi z internetom, kjer hitro najde odgovore na svoja vprašanja. "Zdaj je veliko lažje, saj lahko enostavno 'pogooglaš' in najdeš rešitev za skoraj vsako kuharsko dilemo."
Čeprav se brez težav loti marsikaterega kuharskega izziva, jo najbolj navdušujejo juhe vseh vrst. "Obožujem jih, ne glede na to, ali so kremne in pečene v pečici, azijske z nudli ali pa tista prava slovenska goveja juha s fritati."
Sodelovanje v oddaji Riba, raca, rak je zanjo predstavljalo posebno izkušnjo, saj se je tega izziva sprva lotila brez posebnih pričakovanj, a se je izkazalo, da so takšne izkušnje pogosto najlepše. "Spoznala sem nove ljudi, nikakor ne gledam na njih kot na sotekmovalce. So moji prijatelji. Na prvi pogled tako različni, tako nekompatibilni, ampak vsi krasni ljudje."
Nika je imela sicer manjšo prednost pred ostalimi, saj je kuhala zadnja. "Srečo sem imela, da sem kuhala zadnja, sem jih že dodobra spoznala in vsakemu zakuhala prav posebno presenečenje, majhno nagajivost, da jim pokažem, da Mariborčanke nismo od muh," je pogovor zaključila s hudomušnim nasmehom.
Zabavna oddaja Riba, raca, rak z novo sezono na Planet prihaja v ponedeljek, 10. februarja. Na sporedu bo od ponedeljka do petka ob 20. uri. Ne zamudite!