Pet različno kuharsko podkovanih in (ne)nadarjenih znanih oseb bo moralo po obroku deliti tudi svoje mnenje in oceno tako o hrani kot celotni izkušnji, zmagovalna večerja pa bo tista, ki bo na koncu tedna prejela največ točk.
Darja Končarevič Foto: Planet TV/ Ana Kovač
"Ocenjujejo tako okus, izgled kot samo vzdušje in to se mi zdi zelo dobro, saj tako nismo osredotočeni samo na jed in njen okus, ampak tudi na to, kar hrana v bistvu je: neka celostna izkušnja. Vzdušje, ki ga uspemo ustvariti, sodi v ta paket," pravi kulinarična strokovnjakinja Darja Končarevič, lastnica več priljubljenih bistrojev ter avtorica dveh kuharskih uspešnic, ki tudi sama uživa v vlogi gostiteljice.
"Nekateri so naravni gostitelji in imajo to v sebi, kar je zelo lepo spremljati, drugim pa je ta plat morda malo težja. Nekdo, ki ni tako spreten v sami kuhi, se mogoče izmaže in pusti vtis z drugimi stvarmi," meni.
Z njo se strinja tudi Klemen Bunderla, ki trdi, da so po videnem sodeč znani Slovenci zelo iznajdljivi: "Zanimivo je, kako manevrirajo. Nekateri se hočejo priljubiti komu, ga podkupiti s kakšno jedjo, ker dajo na mnenje enega gosta več kot na druge. To je res kulinarična pustolovščina!"