Teden bo otvorila Damjana Golavšek, legendarna pevka, ki nas bo sprejela v svojem čudovitem domu v Vipavski dolini. Spoznali bomo njenega moža Čarlija, ki ga ljubkovalno imenuje "duša dvojčica" in njena ljuba psička. Čeprav je v mladosti trenirala košarko, danes Damjana slovi kot strastna kuharica, ki obožuje eksperimentiranje z začimbami.
Za predjed bo pripravila vipavsko joto s posebnim pridihom, glavno jed pa bo sestavljala ajdova kaša z gobicami in svinjsko ribico. Kot prava sladkosnedka bo za vrhunec večera pripravila obilico sladic, ki jih naravnost obožujejo njeni domači. Za dodatno presenečenje bodo poskrbele Dinamitke, trio, v katerem poje Damjana, ki bodo goste razveselile z glasbeno točko.
Torkovo večerjo bo gostila Nastja Vodenik, multitalentirana pevka, ki bo razkrila svojo ljubezen do glasbe, ličenja in družabnih iger. Spremljali jo bomo na vaji z njeno pevsko skupino, spoznali njenega partnerja in odkrili, kako tekmovalna zna biti.
Za popolno večerjo bo izbrala sestavine na tržnici in pripravila klasično govejo juho, poseben krompir s svinjsko ribico, za sladico pa nostalgično poslastico iz otroštva, pri kateri ji bo pomagala mama Marjeta. Gostje bodo navdušeni nad njenim smislom za detajle in srčnostjo.
Sredina večerja bo v znamenju mladostne energije, saj nas bo gostil pevec skupine Kokosy, Boris Kokalj. Njegov večer se bo začel nenavadno – s štopanjem. Boris nam bo zaupal, da je velik zagovornik trajnostnega načina življenja, spregovoril pa bo tudi o svoji radijski karieri in ljubezen do glasbe.
V študentskem stanovanju bo s pomočjo cimre Irene ustvarjal kulinarične mojstrovine s preprostim, a domiselnim menijem. Uporabil bo svojo kreativnost pri pripravi jedi in pogrinjku, saj krožniki in pribor ne bodo enaki. Gostje se bodo preizkusili tudi v kultni igri flaška resnice, ki bo razkrila marsikatero zanimivo skrivnost.
Na predzadnji večer v tem tednu bomo obiskali Alenko Dovžan, nekdanjo smučarko in nosilko olimpijske kolajne, ki nas bo sprejela v svojem hotelu na Jesenicah. Veliko presenečenje bo dejstvo, da v svojem stanovanju sploh nima kuhinje, saj kuha v profesionalni kuhinji svoje restavracije!
Njena predjed bo tatarski biftek, glavna jed divji prašič s tradicionalnimi štruklji, sladica pa njena specialiteta. Gostje bodo ob prihodu presenečeni, ko jih bo pričakala v pancerjih in z aperitivom v roki. Večer bo poln zgodb iz smučarskih dni, smeha in igranja družabnih iger.
Zaključek tedna bo v rokah Denisa Bende Živčeca, novinarja in voditelja podcasta Slačilnica. Denis je prava enciklopedija Evrovizije, kar se bo odražalo v večeru, polnem bleščic, zanimivih debat in presenečenj.
Njegov meni bo odražal ljubezen do potovanj: italijanska predjed, severnjaška glavna jed in latvijska sladica, ki bo goste zmedla že s svojim imenom. Pri kuhanju mu bosta pomagala sodelavka Veronika in hčerka. Posebna atrakcija večera bo Evrovizijski kviz, ki bo poskrbel za smeh in tekmovalni duh.
Kdo bo najboljši gostitelj in kdo bo prejel najvišje ocene? Oddaja Riba, raca, rak je na sporedu od ponedeljka do petka ob 20. uri na Planetu.