Pevka Natalija Verboten je povedala, da ima srečo, da lahko uživa v odličnih kosilih vsak dan, ne da bi jih morala vedno sama pripravljati. "Rada kuham, a imam to srečo, da tašča in tast živita čez cesto. Že pred leti smo se dogovorili, da kosila kuha tast, ki je že več kot 20 let v penziji, tako da imamo vsak dan skrbno pripravljena, zelo okusna ter zdrava in raznovrstna kosila."
![](/media/zamo51p4/vlcsnap-2025-02-07-14h11m05s668.png?rmode=max&width=970)
Vseeno tudi sama rada poprime za kuhalnico, saj jo strast do kuhanja spremlja že od mladih nog. "Rada dobro jem, zato tudi dobro kuham, ko kuham. Moji kuharski začetki segajo v 5. ali 6. razred osnovne šole, ko sem med počitnicami vsak dan skuhala kosilo, ker sta bila starša v službi, sama pa nisem imela kaj početi. Kuhala sem s pomočjo njunih nasvetov in kuharske knjige kuharskega mojstra Ivana Ivačiča iz leta 1967 in se na tak način naučila kuhati. Prva jed oz. kosilo mislim, da je bilo: goveja juha, 'restan' krompir, kuhana govedina in solata ali pa zelenjavna juha s palačinkami."
Pravi, da je doma zadolžena za juhe, priloge in sladice, pripravo mesa pa raje prepusti možu. "Tudi priprava najrazličnejših tort in peciv so že od nekdaj moja strast, tako da svoje najdražje najbolj razveselim s kakšno skutino pito z višnjami, slivovo pito ali domačo Sacher torto."
Ker pa v kuhinji ne gre vedno vse po načrtih, ima tudi Natalija zanimivo prigodo. "Pred približno dvema letoma sem med poletjem na hitro pripravljala slivovo pito. Potreba po sladkem je bila močna," pove v smehu. "Namesto sladkorja sem po pomoti uporabila sol. V tej piti ni bilo zrnca sladkorja in si lahko predstavljate, kako je bilo, ko sem naredila prvi in edini ugriz. Mislim, da česa slabšega v življenju še nisem poskusila. Seveda je pita takoj romala v smeti, potem sem pričela delati novo, ki je uspela. Od takrat naprej sem vedno zelo previdna pri sladkanju oz. soljenju."
Posebna kulinarična izkušnja je zagotovo bilo tudi sodelovanje v oddaji Riba, raca, rak. "Druženje je bilo fantastično, tako vesela in zabavna družba smo bili, da sem se zelo veselila vsakega srečanja z ekipo. Poimenovali smo se Ekipa, da te skipa," je povedala Natalija, ki je svojo večerjo popestrila s prav posebnim presenečenjem. "Rada imam aktivno druženje in takoj, ko so vstopili v hišo, so morali pokazati znanje, taktičnost, natančnost in mišice."
Kakšna je bila kazen za poražence, pa izveste že v sredini oddaji Riba, raca, rak.
Zabavna oddaja Riba, raca, rak z novo sezono na Planet prihaja v ponedeljek, 10. februarja. Na sporedu bo od ponedeljka do petka ob 20. uri. Ne zamudite!