To je pomembno tudi v zimskem času, ko naš imunski sistem potrebuje vso pomoč, ki jo lahko dobi. Pri zajtrku tako poskrbimo za vnos antioksidantov, ki nam jih prinese paradižnik. Ta poskrbi tudi za dvig vnosa tekočine, saj nekateri izmed tekmovalcev zelo varčno posegajo po vodi. Koruzni kruh se prileže po treningu, poleg ogljikovih hidratov v njem pa dodamo še jogurt in sirni namaz, da tekmovalci dobijo tudi nekaj beljakovin in maščobnih kislin. Ker nihče ne želi, da bi se hrano metalo stran, je tokratna dopoldanska malica namenjena zapolnitvi glikogenskih zalog po treningu, ko je priložnost za vnašanje enostavnih sladkorjev, izberejo pa sadje, ki je ostalo med tednom. Kosilo ponudi stročnično juho (izbrali smo grah) in golaž. Da hrane ne mečemo stran, tekmovalci iz starega kruha pripravijo kruhove cmoke. Cmoček, ki ga pojedo, je seveda majhen, golaž pa zelo neslan in pripravljen iz manj mastnega kosa mesa. Solati dodamo česen, ki bo pomagal imunskemu sistemu, in fižol, ki bo dvignil nasitno vrednost obroka. Popoldanski malici dodamo sadje, saj pride na vrsto po treningu. Pripravimo jo že med kuhanjem kosila, saj lahko počaka v hladilniku. Gozdne sadeže pogrejemo in prelijemo čez zdrob. Ob večerji tekmovalci pojedo kislo zelje, ki pomaga pri prebavi in postavljanju zdrave črevesne flore. Namesto kruha mu dodamo malce ajdovih žgancev.
Ob Lukovi prošnji je trener Andrej samo debelo pogledal
Pestro dogajanje se v šovu Življenje na tehtnici nadaljuje že nocoj ob 21.10, ko tekmovalce čaka nov zanimiv izziv, ki prinaša mamljivo nagrado. Še prej pa bo tekmovalec Luka trenerja Andreja Milutinoviča presenetil z nenavadno prošnjo.