Ta dan so tekmovalci prve tri obroke pojedli zunaj hiše. Morali smo izbrati take, ki jih lahko brez težav vzameš s seboj. Za zajtrk tekmovalci pripravijo skuto, v katero vmešajo zelišča in začimbe po okusu – koper, drobnjak, čili, paprika v prahu in poper so le nekateri izmed predlogov. V skuto vmešajo še žličko olivnega olja in njihov namaz je pripravljen. Semena imajo visoko hranilno vrednost, ki je ne gre zanemariti, zato je njihovo vključevanje v prehrano zaželeno. Ravno zato smo za svoj "sendvič" izbrali štručko s semeni, ne bele žemlje. Zajtrku dodamo še svežo zelenjavo, ki bo pomagala povrniti nekaj izgubljene tekočine, in probiotični jogurt, ki pomaga urejati prebavo.
Za kosilo si tekmovalci že večer prej pripravijo polento, v katero vkuhajo skuto. Vse skupaj potresejo s sezonsko zelenjavo in spečejo v pečici. Ko se polenta ohladi, jo razporedijo po posodicah in tretji obrok za na pot je pripravljen. Doma jih po napornem dnevu čaka trening. Ko se vrnejo domov, tako narežejo nekaj zelenjave (korenček, por, paprika …), ki jo obogatijo z avokadovo omako (pretlačen avokado, rahlo popopran, dodamo malce česna in sok ene limone ter zmešamo s paličnim mešalnikom oz. zgolj pretlačimo z vilicami).
Dober tek vam želi Dietetik priporoča.