Špela je strastna ljubiteljica kuhanja in prava 'foodie', ki uživa v okusih raznovrstne hrane. Na neki točki je sicer začela slediti načinu prehranjevanja brez sladkorja in glutena, kar je privedlo do spremembe v njenem odnosu do zdrave prehrane. Da ima zdrava hrana lahko tudi zelo dober okus, je želela pokazati tudi njenim tokratnim gostom.
Z bučno juho, ki je bila za predjed, so bili vsi zelo zadovoljni, nekoliko pa jih je presnetila kombinacija pri glavni jedi. Špela je namreč pripravila omako bolonjez, kot prilogo pa je dodala pire iz sladkega krompirja. Petra, ki je brez dlake najeziku, je takoj na glas povedala, da je to vse prej kot običajna kombinacija, nato pa je za mnenje prosila še Roka, ki je vrhunski kuhar.
"Zanimive kombinacije, pa teksture. Vsako posebej če poskusiš, je v redu. Mislim ... Bolonjez je dober. Skupaj pa je izziv tudi za mene," je povedal Rok in nasmejal celotno omizje. Kasneje je dodal, da bolonjez in pire ne gresta najbolje skupaj, mu je pa bil všeč okus. "To je bilo pogumno," je zaključil, Petra pa je vse še enkrat nasmejala z besedami: "Ko nimaš več volje in zob, je to super!" Več v zgornjem videu.
Kljub temu, da jedi morda niso bile ravno na najvišjem nivoju, je Špela svoje goste vseeno navdušila s svojo simpatičnostjo in gostoljubnostjo, zato so ji brez težav odpustili tudi kakšno kuharsko napako. Skupaj so ji namenili 35 točk, kar jo trenutno uvršča na drugo mesto. V naslednji oddaji bo kuhala Petra Kapl.
Večerja za 5 je na sporedu od ponedeljka do petka ob 20. uri na Planetu. Ne zamudite!
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook,Instagram in YouTube.