Kuharski mojster Gordon Ramsay v pogovoru za Daily Mail razkril nekaj nasvetov za obedovanje v restavracijah. Najprej je opozoril, da naj bodo gostje posebej pozorni, če se v restavraciji preveč hvalijo s kakovostjo svoje hrane. Ob pridevnikih 'znana' ali 'najboljša v državi' brez dodatnih brez dodatnih dokazov, ki bi to podprli, se začnejo pri priljubljenem kuharskem mojstru prižgati vsi alarmi.
In česa v restavraciji po mnenju Ramsaya nikar ne naročajte? Pravzaprav česarkoli s seznama posebnih jedi, še posebej, če je na voljo veliko možnosti. "Posebne jedi so tam, da izginejo skozi večer. Če pa naštejejo deset posebnih jedi, to res ni nič posebnega," je še razložil Ramsay.
Slavni kuhar je delil tudi poseben trik, kako dobiti najboljše steklenice vina po ugodni ceni. Predlaga, da prosite za steklenico tistega, kar priporočajo, za največ 30 evrov. To naj bi bil to skrivni način, kako dobiti podcenjeno vino na vašo mizo brez prevelikih stroškov, saj gre ponavadi za steklenice s popraskanimi etiketami ali letnike, ki se niso dobro prodajali.
Ramsay ima še en nasvet za vse tiste, ki se odpravljajo na romantični večer v dvoje. Priporoča, da vedno rezervirate mizo za tri osebe, saj tako zmanjšate možnost, da vas bodo posedli v kot, kjer boste obtičali kot 'zagozda za vrata'.
Kuharskega mojstra Gordona Ramsaya lahko na Planetu spremljate v tekmovalni kuharski oddaji Peklenska kuhinja. Na sporedu je od ponedeljka do srede ob 21.20. Ne zamudite!