Tereza je v pogovoru razkrila, da je svojo kuharsko pot začela v enem najtežjih obdobij svojega življenja. Ko je njen takratni partner zbolel za levkemijo, le malo za tem pa je še njena mama zbolela za rakom dojk, je nastopil čas za spremembo. Družina se je odločila, da bo vzela zdravje v svoje roke – začeli so razmišljati o tem, kaj jedo, in predvsem, od kod prihajajo sestavine, ki jih dajejo na krožnik.
“Dali smo čas in ljubezen tudi kuhanju,” je povedala Tereza in dodala, da začetki niso bili lahki. Priznala je, da njena babica in mama nista bili znani po kuharskih spretnostih, zato je morala skoraj vse odkriti sama. A prav ta pot iskanja, učenja in predajanja kuhinji ji je odprla oči. Kuhanje je postalo način življenja, ki ga danes prepleta z jogo in širjenjem zavestnega odnosa do hrane.
S svojo mamo sta v tem procesu našli skupno veselje – skupaj sta zasadili prvo zelenjavno gredico in odkrivali, kako hrana lahko zdravi. Danes sta oba, tako njena mama kot bivši partner, zdrava in polna energije, Tereza pa pravi, da si ne bi želela druge poti: “Iz te nesreče je res nastala ena lepa sreča.” Več v zgornjem videu.
Za zaključek tedna v oddaji RIBA, RACA, RAK bo poskrbel vrhunski chef Bine Volčič. Kaj vse bo pripravil, izveste NOCOJ ob 20. uri na Planetu!