Večer se je začel z raziskovanjem Goričkega, kjer je Bine našel svoj mir in ustvarjalnost. Razkril je, kako je zapustil mestni vrvež, se povezal z lokalnimi pridelovalci in v svoji sanjski kuhinji ustvarja avtentične, drzno kreativne jedi. Ko so gostje prispeli, jih je pričakala čarobna lokacija, Bine pa je hitro postavil stvari na svoje mesto: "Ej, a ste ready za šamar?" je vprašal z nagajivim nasmeškom.
Gostje so bili polni pričakovanj – in morda malce previdni. "Bil sem že blizu tega, da bi dobil šamar od šefa," je v smehu pripomnil Jorg, "ampak ni bil to Bine." A ta "šamar" ni bil le besedna igra, temveč prava senzorična izkušnja. Koruzna krema, ceviche iz jadranskih kozic in flancat s pomarančnim oljčnim oljem – vse sestavine so bile skrbno izbrane, a pravi udarec je prišel na žlički.
"Najprej dajte šamar v usta in dolgo časa probajte zadržati okus," je gostom naročil Bine. "Malo vam bo jezik začel mrtvičiti in ko bo enkrat dovolj, greste v sladko koruzo in kozice." Gostje so se ob tem le pomenljivo spogledali – je to večerja ali eksperiment? "Tol’k navodil dobiš ponavadi samo v švedski trgovini, ko kupuješ pohištvo," se je pošalil Jorg, a kljub začetnim dvomom so bili vsi navdušeni.
Po eksploziji okusov, ki jih je pričaral Volčič, je sledila še sladica ob ognju in glasbeni dodatek – Bine na kitari in gostje na improviziranih instrumentih. Vzdušje je bilo sproščeno, nostalgično in polno hvaležnosti za izjemen teden.
In kako je finale doživel Bine? "Zdaj ne vem, ali so se generalno zmenili, da me bodo samo hvalili, ali je res tako dobro," je v smehu pripomnil.
Ne zamudite zadnje epizode tretje sezone Riba, raca, rak danes ob 20. uri na Planetu!